rigid extraljusramp

Vi testar Rigids fordonbelysning

Jag har hört mycket gott om det amerikanska varumärket Rigid som tillverkar fordonsbelysning för både bilar, lastbilar och offroad fordon. Lamporna är IP68-klassade och är kända för att hålla en hög premium kvalitet. Med tanke på att lamporna anses tillhöra toppskiktet inom branschen så är lamporna naturligtvis inte av den billigaste sorten. Rigid är kända för sin optik och erbjuder en ljusbild som dom kallar Hyperspot vilket ger en smal ljusbild med endast fem grader ljusspridning. Detta är absolut ingen ljusbild som lämpar sig för ett offroad fordon även om det kan finnas undantag. När jag nu behövde köpa nya extraljus till min Subaru så kändes det som ett självklart val att satsa på Rigid då jag prioriterar kastlängden före allt annat.

Extraljusramp med endast 5 grader spridning

Jag valde att köpa modellen E2-20 som lyser 294 meter med 1 bibehållen lux, och 589 meter med 0.25 lux. Denna extraljusramp är E-märkt vilket för mig är väldigt viktigt då jag ofta kör mellan Norge och Sverige. För er som inte vet så är det inget märkvärdigt att köpa extraljusramper som inte är E-märkta då svenska lagstiftningen inte efterföljs överhuvudtaget, men i Norge är det en helt annan jargong. Blir ni stoppade i vårt grannland med en extraljusramp som inte är E-märkt så blir det ordentliga böter kan jag lova. Garantin ligger på fem år och det känns tryggt då extraljusrampen kostade en bra bit över 11 000 kr. Jag köpte den efter att ha läst på om rampen på webbsidan Rigid om hade en påskkampanj vilket gjorde att jag vågade ta klivet och äntligen beställa E2:an som jag så länge velat ha. Rigid är ett riktigt bra märke men för er som inte är beredda att lägga flera tusen på fordonsbelysning så finns det faktiskt billigare alternativ att välja emellan.

Dags för en tripp till Norrland med Stefan

Detta var perfekt tajmat med ljusrampen då jag snart ska passa på att åka upp till fjällen med min gode vän Stefan Lerneby och då behövs bra belysning. Han är en riktig hejare när det gäller jakt och vildmark och här känner jag personligen att man har ganska mycket att lära. Jag tycker jakt är väldigt intressant men detta blir faktiskt min första upplevelse i de norrländska skogarna. Vi får väl se hur väl det går med jakten med Stefan, håll tummarna för framgång. Bilder från vår resa laddas upp när tid finns.