Snabb hjälp via webben

Jag älskar att äventyra. Allt från att paddla kajak till att bergsklättring och hajka. Roligheter och äventyr gömmer sig i varje hörn av vårt avlånga land. Men om olyckan väl är framme så är det bra att vara förberedd.

Sist jag var ute på tur så befann jag mig vid Ristafallet i Jämtland. Ända sedan jag såg Ronja Rövardotter som liten så har det varit en dröm att bege mig upp till dessa trakter. Ristafallet var precis så magiskt som jag tänkt mig, men när jag var på väg ner mot campingen igen så ramlade jag och slog i foten. Det bultade och värkte och jag kände att jag faktiskt inte kunde stödja på foten speciellt bra. Jag lyckades ta mig tillbaka till mitt tält och la mig för att vila. När jag efter ytterligare 40 minuter fortfarande hade starkt smärta i foten så öppnade jag min telefon och sökte mig till en nätläkare på nätet. Väl “på plats” så fick jag prata med en mycket kompetent läkare som bad mig att klämma och känna på foten på olika sätt för att se om den var bruten. Det var den inte, men en rejäl vrickning hade jag åsamkat mig. För att få ner svullnaden så lade jag kallt på foten, lade foten högt och slutligen lindade in den enligt läkarens instruktioner.

Andra campare var väldigt hjälpsamma och fixade till och med en vandringsstav till mig för resten av min vistelse. Jag är ofantligt tacksam att dessa tider vi lever i är så pass moderna att jag faktiskt kan få råd och vård utan att behöva besöka en vårdcentral. Om du vill prova på hur det fungerar med en nätläkare så kan jag tipsa om sidan nätläkare.se, där hittar du väldigt mycket information och en del guider som beskriver om hur du går tillväga. Nu blir det till att långsamt rehabilitera fossingen tillbaka till sin ursprungliga styrka. Ta hand om er i dessa tuffa tider allihopa, vi hörs snart igen.